Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Đurđević prekršio Poslovnik

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada došlo je do grubog kršenja Poslovnika o radu prilikom glasanja o dnevnom redu, nakon čega je sjednica prekinuta.

Do prekida je došlo nakon glasanja o dnevnom redu kada je prekršena tačka 93, stav 2 Poslovnika o radu Skupštine Grada na osnovu koje se dnevni red usvaja većinom glasova prisutnih odbornika. Za skidanje druge tačke dnevnog reda - izjašnjenje o smjeni načelnika gradskog Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića glasalo je trinaest od osamnaest prisutnih odbornika, s obzirom na to da su odbornici SNSD-a i DNS-a izlazili iz skupštinske sale svaki put prilikom glasanja o tačkama dnevnog reda. Tri odbornika su bila protiv ovog prijedloga, što nije bilo dovoljno da ova tačka bude zadržana na dnevnom redu Skupštine. Problem je nastao oko dva nedostajuća glasa, kada su odbornici SDS, NDP i SDA insistirali na stručnoj ekspertizi elektronskog sistema za glasanje, ali je predsjednik Skupštine Dragan Đurđević prekinuo sjednicu.

Nakon toga, 16 odbornika je, uprkos neusaglašenom dnevnom redu, prešlo u zgradu Gradske uprave i sprovelo glasanje o smjeni načelnika Odjeljenja za finansije Milorada Sofrenića i zamjenika Gradonačelnika Huse Zečkanovića za šta je glasalo svih 16 odbornika prisutnih u ovoj sali.