Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Za radosnije vaskršnje praznike

Povodom Vaskrsa, korisnici Narodne kuhinje na području Grada Bijeljina dobili su praznične pakete hrane u kojima su, između ostalog, bili vaskršnja jaja, pečenje, kolači, sokovi...

Pored Gradske uprave, nabavku prazničnih paketa, kao i prethodnih godina, podržali su privatni donatori - „Spektar drink", „Rakić“, Mljekara „Dule" i Kafe-poslastičarnica „Mocart".

Podjeli paketa korisnicima Narodne kuhinje u mjesnoj zajednici Bogdanović prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je podsjetio da Gradska uprava, uz podršku donatora, svake godine za velike praznike obraduje korisnike Narodne kuhinje bogatijim prehrambenim paketima kako bi i oni osjetili radost praznika.

Trenutno 250 korisnika svakodnevno dobija tople obroke u ovoj socijalnoj ustanovi. Hrana se dijeli na četiri punkta u Bijeljini i dva punkta u Janji, a nepokretni korisnici Narodne kuhinje hranu dobijaju na kućnu adresu. Godišnje se iz gradskog budžeta za nabavku namirnica za spremanje obroka korisnicima Narodne kuhinje izdvaja oko 100.000 konvertibilnih maraka, kao i sredstva za troškove energije i radne snage za pripremanje hrane.