Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Otvoren renovirani hotel „Drina“

U Bijeljini je večeras svečano otvoren renovirani hotel „Drina“, u prisustvu brojnih zvanica - među kojima su bili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predstavnici Vlade Republike Srpske, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sa saradnicima, privrednici, turistički radnici i drugi koji su doprinijeli da najstariji bijeljinski hotel zablista u novom sjaju.

Gradonačelnik Mićić je podsjetio da je hotel „Drina“ od osnivanja, 1892. godine, bio bijeljinski brend i da će njegova obnova biti novi podstrek razvoju turizma u Bijeljini:- Rekonstrukcija hotela „Drina“ mnogo znači za naš Grad, s obzirom na to da je Bijeljina postala prepozantljiva po svojoj turističkoj ponudi, a Bijeljinci i naši gosti sa strane opet imaju mjesto na koje će rado dolaziti. Hvala investitorima koji su uložili novac u obnovu hotela i tako doprinijeli razvoju Bijeljine. Siguran sam da će im se investicija isplatiti, s obzirom na to da će hotel pružati usluge na vrhunskom nivou ocijenjenom sa četiri zvjezdice, za šta će uvijek biti zainteresovanih gostiju - izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Menadžer "Drine" Milica Vulović Koren je naglasila da je u obnovu Hotela uloženo više od pet miliona konvertibilnih maraka, kao i da su znatna sredstva uložena i u obuku zaposlenih, kojih je trenutno 40. Korenova je dodala da hotel ima 37 smještajnih jedinica - dvokrevetnih soba, kao i de luks apartmane, prvi velnes centar u Bijeljini i druge sadržaje, a ima i odlične uslove za kongresni turizam.

Na otvaranju je upriličen prigodan kulturno-umjetnički program - dramsku minijaturu „Hotel Drina - recepcija Grada Bijeljina“ odigrali su dramski umjetnici Danka Žugić i Ivan Petrović, a za muzički dio programa pobrinula se solistkinja Lena Kovačević uz pratnju džez orkestra.