Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Unapređenje saradnje Univerziteta i lokalnih zajednica

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prisustvovao je danas sastanku predstavnika Univerziteta u Istočnom Sarajevu, načelnika opština, poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa područja Privredne komore Bijeljina, čiji je cilj unapređenje razvoja obrazovanja.- Mi na Univerzitetu pripremamo dokument koji je strateški  važan za razvoj obrazovanja do 2020. godine. U centru aktivnosti je saradnja sa lokalnom zajednicom. Univerzitet i privreda treba međusobno da se prožimaju, da bi razvoj bio potpun. Trudićemo se da nastava bude kvalitetnija, da se broj studenata povećava i da se otvaraju novi studijski programi koji su usaglašeni sa potrebama tržišta - istakao je rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić.

Unapređenje saradnje Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa lokalnim zajednicama područne Privredne komore Bijeljina imaće veliki značaj za ukupan društveni razvoj ovog područja.

- Strategija razvoja Univerziteta u Istočnom Sarajevu vrlo je bitna za Bijeljinu  i širu regiju. Mi podržavamo visoko obrazovanje, jer je ono prva karika u razvoju svake lokalne zajednice. Izdvojena su velika sredstva iz gradskog budžeta da bi se  napravila zgrada fakulteta u Bijeljini, čime je građanima omogućeno kvalitetno obrazovanje. Takođe, zalažemo se za to da na mjestu kasarne u Bijeljini napravimo studentski centar i time studentima obezbjedimo još bolje uslove za učenje. Nadamo se da će nam Ministarstvo odbrane BiH dozvoliti da taj objekat preuredimo. Ovom Gradu je potreban Poljoprivredni fakultet, s obzirom na to da je ovo poljoprivredni kraj i žitnica Republike Srpske, te ćemo nastojati da se realizuje otvaranje ovog smjera - poručio je gradonačelnik Mićić, navodeći da će se zalagati za to da Bijeljina bude sinonim za grad mladih i obrazovanih ljudi.