Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Ekonomski razvoj, očuvanje porodice i jačanje institucija preduslov opstanka Republike Srpske

Kao i prethodnih godina, Dan Repoublike u Bijeljini je obilježen odavanjem pošte borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i prijemom za privrednike u organizaciji Gradske uprave Grada Bijeljina.

Obraćajući se na prijemu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da je Dan Republike praznik koji nas objedinjuje bez obzira na političke i životne stavove jer se obilježava u znak sjećanja na dan, kada je srpski narod u BiH, vođen idejom jedinstva, smogao snage da stvori Republiku koju danas osjećamo kao svoj dom:

- Ta odluka nije bila uperena ni protiv koga, nego je bila potreba da se iskaže stav i izrazi opredjeljenje za vremena koja su dolazila. Nažalost, prelomni događaji obično izazivaju i velike žrtve, pa je tako bilo i u vremenu nakon 9. januara 1992. Mi koji danas živimo u Republici Srpskoj imamo obavezu, kako zbog tih žrtava, tako i zbog generacija koje dolaze da učinimo sve da očuvamo jedinstvo, mir i stabilnost naše Republike, poručio je gradonačelnik Mićić.

Kao najvažnije zadatke neophodne za ostvarenje tog cilja u današnjim složenim političkim i ekonomskim prilikama, gradonačelnik Mićić je istakao ekonomski rast i razvoj privrede, očuvanje porodice uz razvoj sistema obrazovanja i vaspitanja mladih generacija i jačanjem ustanova društva u svim segmentima koje će da omoguće zaštitu pojedinačnih i kolektivnih prava i sloboda:

- Ako svi budemo ujedinjeni oko ovih zadataka, ostvarićemo naš zajednički cilj, a minimum zajedničkih ciljeva treba da se zove jednim imenom - Republika Srpska, zaključio je gradonačelnik Mićić.

Na prijemu su dodijeljena priznanja za 18 privrednika koji su u prethodnoj godini značajno doprinijeli ekonomskom razvoju Grada Bijeljina i Republike Srpske.