Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Dar prvoj bebi u 2016. godini

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je nastavio tradiciju darivanja prve bebe koja je u bijeljiskom porodilištu prva došla na svijet u novoj godini. Ove godine dar gradonačelnika Mićića od 1.000 konvertibilinih maraka dobila je Alima Arnautović, druga kćerkica Melihe i Mehmeda Arnautovića iz Janje, rođena 1. januara, samo jedan minut posle ponoći. Alima je i prva beba rođena 2016. godine rođena u Republici Srpskoj.

Prilikom posjete porodici Arnautović, Gradonačelnik Mićić je poželio da im djeca izrastu u zdrave i dobre ljude, jer su djeca najveće bogatstvo, pred kojim sve ostalo pada u drugi plan:

- Gradska uprava Grada Bijeljina čini sve što je u njenoj nadležnosti da stvori uslove u kojim će se mladi ljudi lakše odlučivati za proširenje porodice. U gradskom budžetu planiramo sredstva za vantjelesnu oplodnju, pomoć materijalno ugroženim porodicama, a darujemo i prvu bebu u novoj godini. Ipak, najvažnije je da stvaramo uslove za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta kako bi doprinijeli rješavanju egzistencijalnih problema našeg stanovništva. U tome moramo uspjeti, jer vjerujemo da je to ne samo uslov za napredak, nego i za opstanak naše lokalne zajednice, poručio je gradonačelnik Mićić.