Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Sve ekipe Zimske službe rade na uklanjanju snijega


Nakon obilnih sniježnih padavina koje su pogodile područje Grada Bijeljina, gradonačelnik Mićo Mićić je održao sastanak predstavnicima preduzeća koja održavaju puteve i javne površine i načelnicima odjeljenja komunalne policije, odnosno, stambeno-komunalnih poslova i zaštite životne sredine.

Na sastanku je istaknuto da su svi magistralni i lokalni putevi na području Grada Bijeljina prohodni, kao i da su sve raspoložive ekipe i mašine "Bijeljina-puta", "Buk prometa" i "Komunalca" na terenu i intezivno rade na uklanjanju snijega sa saobraćajnica i javnih površina. Zimska služba ulaže maksimalne napore na uklanjanju snijega i do sada je snijeg uklonjen sa oko 60 odsto ulica u užem gradskom području i oko 80 odsto lokalnih puteva. Teškoće u čišćenju saobraćajnica izaziva niska temperatura koja trenutno onemogućava djelovanje soli, kao i utaban snijeg na ulicama u užem gradskom području, pa se saobraćaj odvija usporeno, ali bez zastoja.

Ekipe Zimske službe će nastaviti sa čišćenjem snijega sa saobraćajnica i javnih površina, a građanima je upućen apel da imaju razumijevanja za objektivne teškoće koje donose zimski uslovi. Takođe, podsjećeno je da "Komunalac" ima obavezu da ukloni snijeg samo sa trotoara ispred javnih ustanova, a da građani i pravna lica, odnosno, korisnici nekretnina imaju obavezu da uklone snijeg sa trotoara ispred ispred zgrada, pripadajućih građevinskih parcela, stambeno-poslovnih zgrada, poslovnih prostora, objekata u izgradnji i neizgrađenog građevinskog zemljišta. Kazne predviđene za neizvršavanje ove obaveze su: 300-600 konvertibilnih maraka za fizička lica, 500-800 KM za preduzetnike, 350-650 KM za odgovorna lica u pravnom licu i 1.500-4.500 za pravna lica, a kontrolu vrši Komunalna policija.

Snabdijevanje vodom, električnom i toplotnom energijom na području Grada Bijeljina je uredno. Svi hemodijalizni bolesnici jutros su po planu stigli na terapiju.