Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Petrović: Stiže podrška i za privatne predškolske ustanove


Foto: Gordana Perić Živanović


Gradonačelnik Ljubiša Petrović i njegovi saradnici iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti održali su juče u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima privatnih  predškolskoih ustanova sa područja Grada Bijeljina.

Cilj sastanka je bilo informisanje Gradonačelnika o trenutnom stanju u privatnim predškolskim ustanovama, kako bi, zajedničkim djelovanjem bio pronađen dodatni način za finansijsku podršku privatnim vrtićima, odnosno predškolskim ustanovama, ali i roditeljima.

Na prijedlog gradonačelnika Petrovića formirana je Radna koju čine četiri predstavnika privatnih vrtića i Odjeljenja za društvene djelatnosti.  Grupa im zadatak da utvrdi  sve potencijalne mjere podrške od strane Grada, ali  kriterijume  koji moraju biti ispunjeni.

Sumirajući rezultate današnjeg sastanka, Gradonačelnik je precizirao neke od sljedećih koraka Gradske uprave.

- Nakon rebalnsa budžeta, biće realizovana isplata subvencija roditeljima za septembar, oktobar, novembar  i  decembar u iznosu od 30 %, a neće izostati ni  jednokratne subvencije predškolskim ustanovama - kazao je Petrović i dodao da je Gradska uprava   do sada iz svojih budžetskih sredstava izdvojila tri miliona i dvije stotine hiljada konvertibilnih maraka za vaspitno-obrazovni sektor.

Tu se, prije svega, misli na subvencije đačkih karata, renoviranje školskih objekata, kupovinu udžbenika i školskog pribora.

On je, takođe, najavio da je za sljedeću godinu planirano povećanje iznosa subvencija do izjednačavanja cijene boravka djece u državnim i privatnim vrtićima, te da je krajnji cilj ovakvog djelovanja besplatan boravak djece u svim vrtićima, a to je moguće postići tek kada budu eliminisane liste čekanja za upis djece u vrtiće.

Za narednu sedmicu, tačnije 14. decembra u 13.00 časova, u prostorijama Gradske uprave, najavljen je sastanak pomenute radne grupe.