Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljina primjer tolerantne lokalne zajednice

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, Koalicija za borbu protiv mržnje „Uzbuna“ u Bijeljini je organizovala Okrugli sto i uličnu akciju u svrhu skretanja pažnje javnosti na potrebu međusobnog uvažavanja i poštovanja sugrađana bez obzira na uzrast, pol, nacionalnu, vjersku, rasnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Na Okruglom stolu su predstavljene dosadašnje aktivnosti ove Koalicije,  s ciljem podizanja svijesti o važnosti tolerancije, sprečavanja govora mržnje i poštovanja različitosti, prije svega, kroz organizaciju događaja za mlade ljude iz Bijeljine i okolnih opština i gradova iz oba entiteta i obilježavanje važnih datuma.

- Zahvaljujući zrelom razmišljanju naših građana i shvatanju da je tolerancija preduslov za stabilnost i razvoj na korist svih, Bijeljina može da posluži kao primjer sredine u kojoj je nivo tolerancije i međusobnog poštovanja svih članova zajednice na izrazito visokom nivou - istakla je predsjednik Ekološkog udruženja „Eko put“ Snežana Jagodić Vujić, koje je jedno od udruženja koje čini Koaliciju „Uzbuna“.

Ovom prilikom, Koalicija „Uzbuna” je gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću dodijelila zahvalnicu za podršku u promociji tolerancije.          

- Uvijek ćemo podržavati udruženja koja promovišu toleranciju i zahvalni smo im na svemu što rade za naš Grad. Poštovanjem drugih zaslužujemo poštovanje nas samih i zato smatram da je vrlo važno da naši sugrađani poštuju jedni druge, ne samo na današnji dan tolerancije, nego svakog dana - poručio je Mićić.