Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Devedeset devet godina slobode

2017-11-10

Parastosom poginulim srpskim ratnicima, dobrovoljcima i žrtvama u Prvom svjetskom ratu i polaganjem cvijeća na spomenik kralju Petru I Karađorđeviću Oslobodiocu danas je obilježena 99. godišnjica oslobođenja Bijeljine.

- Kao što tadašnji stanovnici Semberije nisu zaboravili na svoje oslobodioce iz 1918. godine, tako ni mi danas ne smijemo zaboraviti na njihovu žrtvu. Bijeljina je i tada bila slobodarski grad koji je znao da pokaže koliko cijeni slobodu, a ovo je nastavak čuvanja sjećanja na te slavne dane - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon što je položio cvijeće na spomenik kralju Petru.

Predsjednik Udruženja potomaka i poštovalaca ratnih dobrovoljaca 1912 - 1918. Petar Vujičić podsjetio je na dane prije skoro cijelog vijeka, kada je 2. Srpska armija pod komandom vojvode Stepe Stepanovića oslobađala Semberiju i druge dijelove buduće zajedničke države preko Drine, Save i Dunava.Obilježavanju godišnjice oslobođenja Bijeljine prisustvovali su i predstavnici javnog i društvenog života, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.