Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Parking servis

 
 


Savremeni sistem upravljanja i naplate parkiranja u Gradu Bijeljina je uveden 2007. godine.

Plaćanje parkinga je moguće izvršiti parking-kartom ili SMS porukom preko mreža mobilne telefonije m:tel, HT Eronet i BH Telecom.

Projekat je realizovan u saradnji sa kompanijom ASW Inženjering iz Bijeljine.

 

NAČINI PLAĆANjA

PARKING KARTE

Parking karte možete kupiti na kioscima i ostalim prodajnim mjestima na kojima je istaknuto obavještenje o njihovoj prodaji.

- Na karti uočljivo precrtajte hemijskom olovkom godinu, mjesec i dan u kojem koristite parking mjesto, kao i sat i minut u kome je parkiranje započeto.

- Kartu stavite sa unutrašnje strane prednjeg vjetrobranskog stakla tako da obilježeni podaci budu uočljivi.

SMS

Pošaljite SMS poruku sa registarskim brojem tablica automobila,bez razmaka, i drugih specijalnih znakova (npr. 123K456). Poruku možete poslati sa mreže mobilne telefonije preko mreža mobilne telefonije m:telHT Eronet i BH Telecom. Zavisno od zone u kojoj se nalazite ili vremena koje želite da provedete na parkiralištu, poruku pošaljite na jedan od sledećih brojeva:

083 5501 - CRVENA zona, cijena parkiranja za jedan sat iznosi 1,00 KM.
083 5502 - PLAVA zona, cijena parkiranja za jedan sat iznosi 0,50 KM.

(Slanjem SMS poruke na jedan od ova dva broja plaćate jedan sat parkiranja. Vrijeme parkiranja nije ograničeno. Nakon isteka maksimalno predviđenog vremena za parkiranje dužni ste da ponovo pošaljete poruku na isti broj telefona ili da napustite parking-mjesto)

083 5503 - PLAVA zona, za dnevnu parking-kartu - cijena parkiranja iznosi 2,00 KM.

Po slanju ispravne poruke dobićete povratno obavještenje o uspješno izvršenoj uplati putem SMS poruke u kojoj se nalazi posebno generisani broj karte za unijetu registarsku oznaku vozila, zona, kao i vrijeme do kada uplaćeni parking važi. Ova poruka služi vam kao zvanična potvrda da je uspješno plaćeno parkiranje za naznačeno vozilo i naznačeni period. Nekoliko minuta prije isteka uplaćenog vremena dobićete poruku koja vas podsjeća da ističe vrijeme parkiranja za unijeti registarski broj i zonu, kako bi mogli produžiti parking ili blagovremeno ukloniti vozilo. Ukoliko sadržaj poruke nije poslat u potrebnoj formi, sistem šalje povratnu poruku sa obavještenjem o grešci i morate ponoviti postupak slanjem ispravne poruke. Ako sistem iz bilo kog razloga nije u funkciji, nakon slanja poruke, povratnim SMS-om dobijate tu informaciju i obavezni ste da plaćanje usluge izvršite kupovinom parking-karte.

Univerzalna mjesečna parking karta (koja važi i u crvenoj i u plavoj zoni) iznosi 60,00 KM.
Mjesečna parking karta za plavu zonu iznosi 40,00 KM.
Rezervisano parking mjesto za mjesec dana iznosi 200,00 KM.
 

Stanari u okolini parkirališta imaju pravo na povlašćene parking karte. Povlašćene parking karte po cijeni od 10,00 KM mjesečno u zoni stanovanja izdaju se na blagajni JP „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ u Karađorđevoj ulici 4 ("zgrada urbanizma"). Uslov za dobijanje povlašćene parking karte ispunjavaju stanari koji imaju adresu prebivališta u zoni u kojoj se vrši naplata parkiranja i dokaz o vlasništvu vozila.
 

VRIJEME NAPLATE PARKIRANjA

Radni dan: od 07:00 do 21:00 časova
Subota: od 07:00 do 15:00 časova
 

ZONE SU VIDNO OZNAČENE PARKING TABLAMA NA SVAKOM PARKIRALIŠTU


INFO CENTAR

Info centar:  055 201 165
Adresa: Karađorđeva 4 (zgrada Odjeljenja za prostorno planiranje Grada Bijeljina - "zgrada urbanizma")