Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru Fonda za Zapadni Balkan (Western Balkans Fund- WBF)Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 10. decembar 2019. godine do 16:59 časova.
 
Glavni cilj Fonda za Zapadni Balkan je podsticanje saradnje između njegovih članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo *, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija), jačanjem susjedskih odnosa
i regionalne kohezije.
 
Predmetni Poziv obuhvata tri oblasti:
 
  1. Kulturna saradnja;
  2. Obrazovanje i naučna razmjena;
  3. Održivi razvoj.
Promocija pomirenja, evropske integracije, prekogranična saradnja, sloboda izražavanja, rodna ravnopravnost i mladi su sveobuhvatna pitanja koja pokrivaju sve akcije u ključnim oblastima aktivnosti WBF-a.
 
U predmetnom pozivu mogu da učestvuju:
  • pravna lica osnovana u zemljama Zapadnog Balkana;
  • neprofitne organizacije i organizacije civilnog društva;
  • specifične organizacije kao što su (lokalni i regionalni javni subjekti, poslovna udruženja, obrazovne ustanove, kulturne i sportske organizacije).
Budžet predmetnog poziva iznosi 250 000 evra.
 
U prilogu dostavljamo Smjernice za podnošenje projektnih prijedloga, a detaljne informacije o Pozivu dostupne su na sljedećoj internet stranici: http://westernbalkansfund.org/2019/10/28/wbf-3rd-call/.
 
Molimo aplikante iz Republike Srpske da na i-mejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.