Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ODVOŽENjE KABASTOG OTPADA OD 24. DO 30. OKTOBRA



AD „Komunalac“ Bijeljina, će u periodu od 24.10. do 30.10.2022. godine u dane redovnog odvoza komunalnog otpada, po „Programu prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada iz stambenih, poslovnih i drugih objekata na teritoriji Grada Bijeljina za 2022. godinu“, odvoziti kabasti otpad (plan je na linku: https://komunalacbn.com/info-centar/raspored-odvoza-komunalnog-otpada).

Sugrađani nepotrebne kabaste stvari mogu da ostave pored kontejnera ili posuda za odlaganje komunalnog otpada, odakle će ih ekipe AD „Komunalac“ Bijeljina ukloniti. Akcija odvoza se tradicionalno sprovodi  u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina. Sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada, treba da se jave AD „Komunalac“ Bijeljina na telefon 055/241-480, kako bi obavjestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti. AD „Komunalac“ Bijeljina apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama.

​Na ovaj način se sugrađanima omogućava da se na odgovoran način riješe nepotrebnih kabastih stvari. Time se sprečava odlaganje otpada na zelene i druge nepredviđene površine, a samim tim i formiranje „divljih deponija“.
Pod kabastim otpadom podrazumijevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne spadaju u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstva, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično. Krupnim i kabastim otpadom se ne smatra: iskopani materijal, građevinski otpad, šut, šljaka, pepeo, ostaci vozila (karoserije) i slično.