Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Komedija "Kako i zašto ubiti muža"




Predstava će biti izvedena 6. aprila 2022. godine u velikoj sali Centra za kulturu "Semberija", sa početkom u 20 časova.

Cijena ulaznice je 15 KM.

Glume: Nataša Aksentijević i Peđa Damjanović
Režija i adaptacija: Rade Vukotić
Produkcija: Duško Srijemac

Komedija o milion razloga zašto ubiti muža, nastala je nakon burne reakcije nježnog pola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”. Naime autor ovog dela Antonio Amuri optužen je za muški šovinizam, posle čega je usledio i priručnik namijenjen damama.

U ovoj urnebesnoj komediji žene će uspjeti da pronađu na koji tip muža su osuđene, sa podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena ...
Ova komedija prema romanima italijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizovana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku u svim dvoranama.

Ulogu supruga tumači Peđa Damjanović a žensku stranu ispričaće glumica Nataša Aksentijević.
Redatelj predstave je Radomir Rade Vukotić. 1971. godine upisuje fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu u klasi Predraga Bajčetića. Po diplomiranju 1975. godine postaje stalni član Pozorišta na Terazijama.
Radio je kao asistent režije velikim jugoslovenskim rediteljima: Soja Jovanović, Želimir Orešković, Radoslav Dorić, Aleksandar Đorđević. 1990. godine otvara prvu umjetničku radionicu za pozorište, film, radio i televiziju PRIZOR u bivšoj Jugoslaviji.