Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Grad ulaže preko 60.000KM u školu u Glavičicama



Učenici Osnovne škole "Ćirilo i Metodije" u Glavičicama će prije nove godine biti u toplijim učionicama, jer će objekat dobiti novu stolariju.
 
Nakon provedene javne nabavke, 21. septembra ove godine potpisan je ugovor sa firmom "Modosoro" iz Batra, kao najpovoljnijim ponuđačem, za izvođenje radova na zamjeni stolarije u vrijednosti od 53.001KM. Radovi su počeli, a rok za završetak je dva mjeseca od potpisivanja ugovora.
 
Pored ovih radova, Grad Bijeljina je izdvojio još 11.500KM i pomogao školi da pribavi nova unutrašnja vrata, kao i da nabavi namještaj za učionice prvog razreda, jer je škola ove godine upisala dva odjeljenja prvačića, a postojeći kapaciteti škole su bili dovoljni za samo jedno takvo odjeljenje. 
 
- Iako su ovakvi radovi u nadležnosti Ministarstva prosvjete i kulture, Grad Bijeljina je i tu obavezu, po ko zna koji put preuzeo na sebe, stavivši svima do znanja da su djeca najvrijedniji resurs u koji treba ulagati. Na ovaj način Grad je pokazao brigu za najmlađe članove društva, ali i njihove roditelje, na koje se nerijetko apeluje da porade na prirodnom priraštaju i zaustave „bijelu kugu“ u Srpskoj, a da im se pri tom vrlo skromno ili nikako ne pomaže u tome - zaključio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.