Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

„Vodovod i kanalizacija“ sa osnovcima o važnosti zdrave i čiste vode


Voda je život, a čista voda je zdravlje i zato o čistoći vode u prirodi, kao i u vodovodnim cijevima svi treba neprestano da vodimo računa, poručili su predstavnici preduzeća A.D. „Vodovod i kanalizacija“ Bijeljina djeci u osnovnim školama „Meša Selomović“ u Janji, „Sveti Sava“ i„Jovan Dučić“ u Bijeljini i Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“. U ovim obrazovnim ustanovama prvog dana školske godine bio je priređen obrazovno-zabavni program u okviru projekta „Voda je život“. 

Uz čestitke povodom prvog dana školske godine, izvršni direktor za Sektor kanalizacije preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Darko Mitrić podsjetio je da projekat, osim posjete učenicima, obuhvata i posjetu studentima i penzionerima. 
- Svakog septembra zvoni prvo školsko zvono, pa smo tom prilikom obradovali mališane školarce. Posjetili smo tri osnovne škole, a uz malu pokaznu vježbu objasnili smo im koliko nam voda znači. Prvačići su dobili i simbolične poklon pakete sa ilustrovanom brošurom i flašicama za vodu - istakao je Mitrić, dodajući da je A.D. „Vodovod i kanalizacija“ u prethodnoj fazi projekta organizovalo posjetu ovom preduzeću. U toj fazi projekta učenici su upoznati sa načinom kontrole ispravnosti vode i drugim postupcima koji se preduzimaju prije nego što voda uđe u vodovodnu mrežu, kao i procesom prečišćavanja otpadnih voda.