Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Bijeljina uputila pomoć Bihaću koji se suočava sa migrantskom krizom



​Bihać se prethodnih mjeseci suočava sa migrantskom krizom, a Grad Bijeljina jako dobro zna koliko je dragocjena pomoć u kriznim situacijama. Bihać i Bišćani su u najtežim trenucima za vrijeme poplava namau Semberiji  upućivali pomoć, što Bijeljina nije zaboravila, istakao je, između ostalog, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prilikom današnje posjete Gradu Bihaću i razgovora sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem.
- Odlučili smo da dođemo u Bihać, da bi vidjeli kako im pomoći, pogotovo imajući u vidu da migrantska kriza djelimično zahvata i Bijeljinu koja je tranzitna za migrante. Mislim da treba pomoći i Bišćanima i migrantima, jer ne treba zaboraviti da smo i mi u BiH prije dvadesetak godina masovno napuštali svoja ognjišta, a da je i nama tada neko pomagao. Razgovarao sam i sa direktorom Crvenog krsta Republike Srpske o mogućnosti upućivanja pomoći Gradu Bihaću, a Grad Bijeljina će uputiti pomoć od 10.000 konvertibilnih maraka – najavio je gradonačelnik Mićić.
Gradonačelnik Fazlić je ocijenio da se najbolji odnosi uspostavljaju u teškim vremenima.
- U vrijeme poplava, Bišćani su pomogli Bijeljini koliko su mogli, a danas je gradonačelnik Mićić pokazao da se dobra djela ne zaboravljaju. Razmijenili smo i iskustva o radu lokalnih uprava, a razgovarali smo i o migrantskoj krizi, imajući u vidu da  je i Bijeljina na obalama Save i Drine i da je na migrantskoj ruti - naglasio je gradonačelnikk Fazlić.
Gradonačelnik Mićić je ocijenio i da se čini da su rukovodstvo i ljudi u Bihaću prepušteni sami sebi i da nemaju podršku viših nivoa vlasti koji bi više trebalo da se bave migrantskom krizom od lokalne samouprave.
- Pozivam sve organe vlasti – od Predsjedništva BiH, Savjeta ministara, preko entitetskih do kantonalnih vlada da pomognu Bihaću, ali i migrantima, kako se kriza ne bi usložnjavala – apelovao je gradonačelnik Bijeljine.