Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik i mladi radnici Gradske uprave se priključili Humanitarnoj akciji studenata



Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je predstavnicima Fakulteta poslovne ekonomije uručio humanitarnu pomoć namijenjenu socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, koju su, u okviru Humanitarne akcije Organizacije „Studenti Srpske“ i Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prikupili mladi radnici Gradske uprave i on lično.


- Ovo je treća akcija po redu koja se pokreće na inicijativu neformalne apolitične organizacije „Studenti Srpske“, a ove godine Studentski parlament je odlučio da joj pruži podršku tako što će postaviti kutije za sakupljanje suve hrane i odjeće na svim fakultetima Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Akcija protiče uspješno i očekujemo da će što više socijalno ugroženih porodica dobiti neku vrstu pomoći - navela je predstavnik Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini u Studentskom parlamentu Univerziteta u Istočnom Sarajevu Kristina Koprivica.
Dekan Fakulteta poslovne ekonomije Vesna Petrović istakla je da su studenti na ovaj način još jednom pokazali humanost, da bi pomogli kolegama, ne samo iz Bijeljine, već i širom Srpske.
- Postoji mnogo socijalno ugroženih porodica širom Republike i ovo je naš skromni doprinos da im se pomogne, ali i uljepšaju vaskršnji praznici - navela je Petrovićeva, dodajući da će akcija, koja traje već nekoliko sedmica, biti završena 20. aprila, do kada svi građani koji žele da pomognu mogu dostaviti hranu i odjeću na punktove u Centru za visoko obrazovanje u Bijeljini.
- Naši mladi radnici odlučili su da pomognu i lično sam podržao ovu aktivnost, jer smatram da je vrlo human i koristan gest da bi se pomoglo socijalno ugroženim građanima - istakao je Mićić.