Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Novi asfalt u Poslovno-industrijskoj zoni 2



Gradonačelnik Grada Bijeljina Mićo Mićić ozvaničio je završetak radova na izgradnji novoasfaltirane saobraćajnice u Poslovno-industrijskoj zoni 2.
Asfaltiranje ove saobraćajnice u dužini od 1650 metara, koštalo je 650.000 konvertibilnih maraka, od čega je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) donirala 350.000  KM, a iz gradskog budžeta je izdvojeno 300.000 KM.


- Formiranje poslovno-idustrijskih zona je jedan od najznačajnijih projekata proteklih godina, čiji osnovni cilj je otvaranje radnih mjesta, a očekujemo da će ih u ovoj zoni biti oko 1000. Nastavićemo aktivnosti na unapređenju infrastrukture na ovoj lokaciji, s obzirom na to da će od zona korist imati i naši građani, ali i investitori koji će otvoriti fabrike. U Zoni 2 je nekoliko preduzeća već počelo sa radom, a neka su u fazi izgradnje - istakao je Mićić, dodajući da očekuje da će poslovno-industrijske zone uskoro dobiti i gas, što će biti dodatna povoljnost za investitore.
Prvi čovjek Bijeljine najavio je i dodatno unapređenje infrastrukture, odnosno izgradnju dva kružna toka u ovom dijelu Bijeljine, kao i plan da priključak za budući auto-put Beograd-Banjaluka bude u neposrednoj blizini Poslovno-industrijske  zone 2.
Zemljište za Poslovno-industrijsku zonu 2 je kupljeno od Vlade RS, za šta je izdvojeno oko 1,5 miliona KM. Za saobraćajnice, vodovodnu mrežu, fekalnu kanalizaciju, trafo-stanicu sa podzemnim dalekovodom i javnu rasvjetu sa led svjetiljkama do sada je uloženo ukupno oko 2,5 miliona konvertibilnih maraka, a u ovoj godini planirano je da bude uloženo još oko 40.000 KM. Sve parcele su prodane, pa su ukupna ulaganja od oko četiri miliona KM za kupovinu zemljišta i opremanje Zone vraćena u gradsku kasu.
Ukupna dužina izgrađene saobraćajne infrastrukture i vodovodne mreže u okviru Poslovno-industrijske zone 2 iznosi oko 3.000 metara, a fekalne kanalizacije 2.400 metara. Izgrađena je i trafostanica sa podzemnim dalekovodom u dužini od 1400 metara, a duž glavne saobraćajnice unutar Zone 2, u dužini od 1.100 metara  i duž prve bočne saobraćajnice na ulazu u Industrijsku zonu 2 izgrađena je nova javna rasvjeta na 36 stubova sa led svjetiljkama.