Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Donacija od 2.000 KM šestočlanoj porodici Radovanović


   
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je danas sa privrednikom Daliborom Višićem iz Njemačke šestočlanu porodicu Radovanović koja živi u Novom naselju Janja, a Višić im je ovom prilikom uručio novčanu pomoć u iznosu od 2.000 KM.
- Sve što radim, radim iz duše i srca prema svom narodu. Mi koji pripadamo dijaspori osjećamo ljubav prema zavičaju, prema rodnoj grudi i želimo da pomognemo Srbima koji su ostali na ovim prostorima. Cilj mi je da utičem na naše ljude da se vraćaju na vijekovna ognjišta i da im pomognem koliko mogu pri toj odluci. Danas sam se uvjerio u kakvim uslovima žive ova djeca i obećao sam da ću im sljedeće godine obezbijediti postavljanje fasade na kuću, posredstvom moje Fondacije „Mir Božji“ – naveo je Višić.



Višić, koji živi sa porodicom u Minhenu, pojasnio je da je Fondacija „Mir Božji“ osnovana u Banjaluci prije četiri i po godine i da je u prethodnom periodu pomogla mnogim Srbima.
- Na primjer, pomogli smo porodici sa Branjeva koja je pokrenula Radionicu za izradu narodnih nošnji i sada svoje proizvode izvoze čak do Australije – dodao je Višić.
Gradonačelnik Mićić zahvalio je Višiću i svim pojedincima iz dijaspore koji nisu zaboravili odakle potiču.
- Gradska uprava će uvijek sarađivati sa ljudima kao što je gospodin Višić, kako bismo pomogli socijalno ugroženima. Drago nam je da je izabrao porodicu Radovanović jer joj je i Gradska uprava ranije pomagala da dobije krov nad glavom. Riječ je o ljudima koji su došli sa Majevice, praktično na ledinu, i još uvijek se bore da žive u normalanim uslovima. Višić je obećao i sredstva za postavljanje fasade, što će mnogo značiti prije svega za ovo četvoro djece – naglasio je gradonačelnik Mićić.
Danijela Radovanović, majka osmogodišnjeg Miloša, šestogodišnje Marte, trogodišnje Maje i dvogodišnje Sare, istakla je da će joj uručena novčana pomoć mnogo značiti, pogotovo zbog toga što u kući imaju grijanje samo u jednoj prostoriji.
- Živimo samo od suprugove plate i dječijeg doplatka. Pet godina smo živjeli u pomoćnoj zgradici, a danas nas šestoro u novoj kući spava u jednoj prostoriji jer nemamo razveden sistem grijanja. Borimo se, preživljavamo, i hvala svim dobrim ljudima koji se jave da nam na neki način pomognu – rekla je Radovanovićeva.