Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradski stadion i zvanično zasijao



Fudbalski klub „Radnik“ odigrao je protiv FK „Sarajevo“ na Gradskom stadionu drugu premijerligašku utakmicu pod novim reflektorima.
Projekat vrijedan više od 1,2 milion konvertibilnih maraka zajedno su finansirali Grad Bijeljina, u iznosu od 900.000 KM, FIFA i Fudbalski savez BiH su obezbijedili sijalice za reflektore, a montiranje reflektora u iznosu od 215.000 KM takođe je bila obaveza FSBiH.


Nakon probnog perioda korišćenja, reflektore je zvanično na upotrebu predao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.
- Bijeljina nosi titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu, a novo lice Gradskog stadiona je odlična potvrda toga. Vjerujemo i da će novi ambijent dati više snage „Radniku“ da ostvaruje bolje rezultate u Premijer ligi, kao i da će uskoro biti i publika na tribinama. Ovo neće biti jedina investicija na kompleksu Gradskog stadiona i sada slijedi izgradnja terena sa vještačkom travom koji će takođe sufinansirati Grad Bijeljia (200.000 KM) i FSBiH (260.000 KM), a izrađen je i projekat istočne tribine. Ovo ne samo da će omogućiti bolje uslove za treninge i utakmice seniora „Radnika“, već i omladinskih pogona – ocijenio je gradonačelnik Mićić.
Prvu utakmicu na osvijetljenom stadionu bijeljinski klub igrao je protiv „Širokog“, kada je rezultat bio neriješen 1:1, a na sinoćnoj utakmici gosti iz Sarajeva su pobijedili rezultatom 0:2. „Radnik“ trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli Premijer lige, iza „Sarajeva“, „Željezničara“, „Zrinjskog“, „Borca“ i „Tuzla sitija“.