Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Usvojena metodologija za izradu Programa razvoja poljoprivrede i sela




U Gradskoj upravi Bijeljina održan je prvi sastanak Tima za izradu Programa razvoja poljoprivrede i sela Grada Bijeljina za period 2021 - 2023. godina.
Na sastanku je usvojena metodologija za izradu Programa, čiji je cilj projektovanje dobrih i primjenjivih mjera koje podstiču tekući i dugoročni razvoj tri strateška sektora koja su definisana Strategijom lokalnog razvoja Grada Bijeljina za period 2014 - 2023. godina - stočarstva, povrtarstva i voćarstva.

 
- Cilj Programa je da Grad iz svoje nadležnosti projektuje i provodi mjere kojima podstiče razvoj poljoprivrede, preradu poljoprivrednih sirovina i razvoj ruralnih područja. Njegova snaga i domet zavisiće od toga koliko su ove mjere dobro projektovane i primijenjene, te kakvi efekti su ostvareni - istakao je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina Stevan Trivković.
 
Tim je formirao gradonačelnik Ljubiša Petrović, a čine ga predsjednik Tima Stevan Trivković i članovi iz Agrarnog fonda Grada Bijeljina, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije i Odjeljenja za poljoprivredu, Poljoprivrednog instituta Republike Srpske i poljoprivrednih fakulteta u Banja Luci, Istočnom Sarajevu i Bijeljini.