Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PRIJEM ZA NAJUSPJEŠNIJE NA FESTIVALU „PRIMAVERA“



U Gradskoj upravi Bijeljina organizovan je prijem za najuspješnije učenike Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ na Internacionalnom festivau  muzike „Primavera“, koji je nedavno održan u Etno-selu „Stanišići“ kod Bijeljine.

Ljubiša Tanacković iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti istakao je da je Grad ponosan zbog izuzetnog uspjeha koje su učenici ove škole ostvarili na ovom prestižnom muzičkom festivalu.

„Gradska uprava Bijeljina podržala je Festival „Primavera“, na kome su se okupili mladi muzičari iz regiona i nekoliko zemalja Evropske unije. Time je naš Grad dao veliki doprinos na polju razvoja muzičke kulture. Ovi mladi ljudi, koji su nagrađeni, i dalje će imati našu svesrdnu podršku, da bi se u ovoj oblasti razvijali na pravi način“, poručio je Tanacković.





Prva nagrada u disciplini harmonika pripala je Slavici Čobić iz Bijeljine, učenici 5. razreda Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“.
„Utisci sa festivala su divni. Trebalo je  posvećeno raditi, da bi se ostvario ovakav rezultat. Kada završim osnovno i srednje muzičko obrazovanje planiram da upišem Muzičku akademiju i obiđem svijet sa harmonikom“, ambiciozna je mlada Bijeljinka.

Među nagrađenima je i Lena Livopoljac ,koja Muzičku školu pohađa tek šest mjeseci i svira klavir.
„Mnogo truda i rada bilo je potrebno, da bi se ostvarili veliki ciljevi. Sve to postižemo uz pomoć roditelja i nastavnika“, kaže ova nadarena učenica 3. razreda osnovne škole.

Internacionalni festival muzike „Primavera“ okupio je 368 takmičara iz Srbije, BiH, Bugarske, Rumunije, Austrije i zemalja regiona. Učesnici su se takmičili u disciplinama klavir, harmonika, violina, solo pjevanje, duvači/flauta, klarinet, truba i gitara.