Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Novi Sad nastavlja iskreno prijateljstvo sa Bijeljinom




Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posjetio je Gradsku upravu Bijeljina, gdje je sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem razgovarao o daljoj saradnji i partnerstvu između Novog Sada i Bijeljine.
- Gradonačelniku Ljubiši Petroviću želim uspiješan rad i vjerujem da će novi tim, koji je preuzeo odgovornost za vođenje i razvoj Bijeljine, ostvariti svoju viziju boljeg i kvalitetnijeg života građana - istakao je gradonačelnik Vučević.
 
Vučević je naglasio da je na sastanku dominirala tema izgradnje auto-puta Kuzmin - Bijeljina, čiju realizaciju pomaže Republika Srbija.
- Ponosan sam što Novi Sad čuva i nastavlja iskreno prijateljstvo sa Bijeljinom, znajte da uvijek možete da računate na nas. Srbija bratski poziva sve u Republici Srpskoj na jedinstvo i zajednički rad, to je ono što nam je svima prijeko potrebno - dodao je Vučević.
 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović je izrazio zahvalnost bratskom Novom Sadu i matici Srbiji za svu pomoć Bijeljini i Republici Srpskoj.
- Možemo dosta toga da naučimo od Novog Sada, zato sam srećan i zahvalan na pozivu da posjetim Novi Sad i gradonačelnika Vučevića. Srbija i Novi Sad će nam pomoći u izgradnji velikog gradskog vrtića, a podržaće nas i u izgradnji i obnavljanju škola i fiskulturnih sala. Auto-put i gasifikacija, za koje takođe dugujemo zahvalnost našoj matici Srbiji, će značajno poboljšati privredni ambijent u Bijeljini i obezbijediće nova radna mjesta za naše građane Bijeljine - istakao je gradonačelnik Petrović.