Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Gradonačelnik Petrović četvrti put sa građanima na Danu otvorenih vrata



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je pretposlednje subote u mjesecu aprilu nastavio praksu neposrednog razgovora sa građanima. Na četvrtom Danu otvorenih vrata preko devedeset građana imalo je priliku da Gradonačelniku Bijeljine i njegovim saradnicima izloži svoje probleme i potrebe, ali i prijedloge za unapređenje rada Gradske uprave i kvaliteta života u Semberiji.
- I danas se veliki broj građana žalio na nezaposlenost. U razgovoru s njima smo najavili da će, u skladu s propisima, u toku ove godine biti raspisani javni konkursi za zaposlenje, pri čemu će sastavi komisija biti javni, kao i rezultati konkursa. Insistiraćemo da najstručniji, najkvalifikovaniji i najsavjesniji ljudi dobiju zaposlenje u Gradskoj upravi i da to budu jedini kriterijumi za stupanje u radni odnos - bio je izričit Petrović.Građani su dolazili i s idejama za unapređenje privrednog ambijenta i olakšanje uslova za osamostaljenje u preduzetništvu.
- Ozbiljno ćemo razmotriti ove prijedloge i, u okviru nadležnosti lokalne samouprave, učiniti sve da olakšamo uslove za naše privrednike. U narednom periodu biće smanjene i komunalne takse za određene privredne djelatnosti, kako bi u uslovima pandemije rasporedili teret i što ravnomjernije podnijeli krizu - najavio je Gradonačelnik Bijeljine.Kao i na prethodnim danima otvorenih vrata sa građanima je razgovarano o infrastrukturnim potrebama poput asfaltiranja i javne rasvjete, ali i o komunalnim problemima koje izazivaju nesavjesni građani i investitori.
- Cilj nam je da, u interesu građana, ali i uvođenja komunalnog reda, gradske inspekcije i Komunalna policija u saradnji sa republičkim inspekcijskim organima i Policijskom upravom reaguju odmah po prijavi ili otkrivanju nezakonitosti - ističe gradonačelnik Petrović.