Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

IZDATA RJEŠENjA O POVRATU NEPRAVILNO DODIJELjENIH PODSTICAJA



Provjerom načina dodjele podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji tokom 2020. godine, gradsko Odjeljenje za inspekcijske poslove, u saradnji sa Odjeljenjem za privredni kriminal Policijske uprave Bijeljina, utvrdilo je niz nepravilnosti, odnosno, nepoštovanja odredaba Pravilnika o načinu i uslovima podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji.

Na osnovu toga, nadležni inspektori su izdali 31 rješenje o povratu novčanih sredstava koja su prošle godine dodijeljena iz budžeta Grada. Ukupan iznos traženih novčanih sredstava po osnovu izdatih rješenja je 337.500 konvertibilnih maraka, odnosno, pojedinačno od 1.500 do 15.000 KM.

Gradska uprava podsjeća da su podsticaji bespovratna budžetska sredstva namijenjena javnim ili privatnim preduzećima, privrednicima i poljoprivrednicima, s ciljem podrške proizvodnje i smanjenja cijena po kojima se robe prodaju potrošačima na domaćem ili stranom tržištu. Kako bi podsticajna politika imala smisla i istinskog efekta, Gradska uprava će nastaviti da insistira na potpunom poštovanju pravilnika i zakonitosti prilikom dodjele podsticaja, jer će samo tako od ovih budžetskih izdvajanja koristi imati poljoprivrednici.