Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

POTPISANI UGOVORI O STAMBENOM ZBRINjAVANjU BORAČKIH POPULACIJA


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je 28 ugovora sa korisnicima boračko‐invalidske zaštite u iznosu od 50.000 KM.

​Preko 50 zahtjeva stiglo je na adresu Gradske uprave, a dodijeljena novčana sredstva biti utrošena za adaptaciju i dogradnju stambenih objekata.

„Sredstva su skromna i kreću se u rasponu od 400 do 4.500 KM po korisniku. Ove godine povećali smo i uvažili veći broj zahtjeva nego što je to bilo prethodnih godina. Nikada ne smijemo zaboraviti kolika je cijena plaćena za stvaranje Republike Srpske i ovo je nešto, što minimalno možemo da uradimo“, rekao je Petrović.

Gradska uprava će učiniti sve da kroz ovakva davanja poboljša socijalni status boračko‐invalidske populacije, iako skromna dobijena sredstva biće od velike koristi korisnicima pomoći.

„Mnogo će značiti, pomoći će u adaptaciji stambenog prostora koji koristi moja porodica“, istakao je Radovan Krstić demobilisani borac.
Vjekoslav Mišura član poginulog borca

„Želim da se zahvalim Gradonačelniku i Odjeljenju boračke civilne zaštite na pruženoj pomoći koja će nam puno značiti“ Vjekoslav Mišura član porodice poginulog borca.

Sredstva su dijeljena na osnovu postojećih pravilnika o dodjeli novčanih sredstava i dogradnji stambenih objekata.