Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

MEĐUSTRANAČKI SASTANAK: SKUPŠTINA GRADA 14. SEPTEMBRA


Na danas održanom međustranačkom sastanku u Gradskoj upravi Grada Bijeljina dogovoreno je da sedma redovna sjednica gradske Skupštine bude održana 14. septembra.

Sedma redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina održaće se 14. septembra od 10 časova u Centru za kulturu najavio je predsjednik skupštine Aleksandar Đurđević.

„Na dnevnom redu biće 16. tačaka, a među njima je i rebalans budžeta, kao i izvršenje budžeta za prvih šest mjeseci 2021. godine. Pred odbornicima će se naći prijedlog odluke o garanciji eksproprijacije za izgradnju drinskog nasipa radi zaštite od poplava Grada Bijeljina, kao i prijedlog odluke o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava samostalnim preduzetnicima u cilju ublažavanja posljedica pandemije korona virusa. Takođe, na dnevnom redu će se naći i program rada zimske službe za period 2021/22. godine, te izvještaji o poslovanju lokalnih preduzeća i planovi rada za iduću godinu.“, rekao je Đurđević.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović najavio je da će se pred odbornicima naći i izvještaj o upisu učenika u prve razrede osnovnih i srednjih škola na području Grada, kao i izvještaj o stipendiranju studenata. Važna tačka je i prijedlog o dodjeli nagrada i priznanja za Dan grada.

„Važno je istaći da će jedna od tačaka dnevnog reda biti i prijedlog akcionog plana u oblasti invalidnosti, Grad će time nastaviti poboljšavati položaj osoba sa invaliditetom.“, rekao je Petrović.

​Gradonačelnik je istakao da je tačka dnevnog reda o izvještajima AD „Vodovod i kanalizacija“ i Centra za socijalni rad, veoma važna kako bi se diskutovalo o određenim nepravilnostima u radu istih.