Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

BIJELjINA DOMAĆIN MEĐUNARODNE BICIKLISTIČKE TRKE




Bijeljina će i naredne godine biti jedan od gradova - domaćina Međunarodne  biciklističke trke Beograd – Banja Luka, koja će se održati u posljednjoj sedmici mjeseca aprila.

Vladimir Kuvalja, direktor Biciklističkog saveza BiH, najvio je da će Bijeljina po trinaesti put biti domaćin cilja druge i starta treće etape trke Beograd – Banja Luka.

„Bijeljina je kao domaćin  ovogodišnje trke pokazala svoj veliki potencijal kao turistički grad. Svi učesnici i gosti ocjenili su Bijeljinu kao najboljeg domaćina. U narednom periodu planirani su sastanci sa ostalim gradovima i opštinama kako bi se dogovorio tačan termin održavanja trke. Prijave zemalja i takmičara će biti u toku novembra i decembra, očekujemo sličan broj ekipa kao i prethodne godine.“, istakao je Kuvalja.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović najavio je inicijativu Gradske uprave da se u Bijeljini sljedeće godine okupe svi gradonačelnici i načelnici opština i gradova domaćina.

„Grad Bijeljina će u narednom periodu promovisati  biciklizam. Težićemo da što više podržavamo biciklizam kao sport.“, naglasio je Petrović.

Gradonačelnik je istakao da je organizacija ovog događaja na visokom nivou i da je za Grad Bijeljinu velika čast i zadovoljstvo biti domaćin jednog ovakvog međunarodnog događaja.