Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Podrška Grada roditeljima djece koja pohađaju privatne vrtiće



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i predstavnici trinaest privatnih predškolskih ustanova potpisali su ugovore o subvencionisanju boravka djece, na osnovu čega će roditelji ove djece račune dobijati deset odsto od mjesečnih iznosa koje izdvajaju za usluge privatnih vrtića i drugih vaspitno-obrazovnih ustanova.

Nakon potpisivanja ugovora, Petrović je ocijenio da rad sa djecom zahtijeva veliku odgovornost i humanost, a da postoji mnogo mogućnosti za saradnju Gradske uprave sa predškolskim ustanovama.
- Sva predviđena sredstva biće uplaćivana na vrijeme, jer djeca zaslužuju što bezbrižnije djetinjstvo, a predškolske ustanove su važan dio tog sistema. Ulaganje u svaki vid obrazovanja je zajednici višestruko isplativo, jer time pomažemo da djeca i mladi izrastu u uspješne ljude i zato ćemo učiniti sve da u narednim budžetskim godinama povećamo izdvajanja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Krajnji cilj ovih mjera je da se poveća postotak mališana koji pohvađaju predškolske ustanove – istakao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je pozvao roditelje da, u saradnji sa predškolskim ustanovama, na vrijeme dostavljaju potrebnu dokumentaciju, kako bi sredstva bila isplaćivana što prije.
- Gradska uprava se potrudila da traženu dokumentaciju što više pojednostavi, kako bi roditeljima i vrtićima bio  olakšan postupak za dobijanje subvencija - pojasnio je on.