Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

OTVORENA IZLOŽBA RADOVA DESETE UMJETNIČKE KOLONIJE



U galeriji Centra za kulturu “Semberija” sinoć je zatvorena “Umjetnička kolonija 2021”, a otvorena izložba radova koja će biti postavljena u narednih sedam dana.

Direktor Turističke organizacije grada Bijeljina Jasmina Abdulahagić naglasila je da je Međunarodna likovna umjetnička kolonija značajna kulturno-turistička manifestacija koja okuplja veliki broj umjetnika koji se druže, slikaju i stvaraju umjetnička djela inspirisana okruženjem.

“Ovogodišnja umjetnička kolonija nije određena tematski, a po dva djela od svakog učesnika ostaje u fundusu Turističke organizacije“, dodala je Abdulahagić.
Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović otvorio je izložbu u Galeriji i pohvalio djela umjetnika.

“Djela koja vidimo na zidovima naše galerije najbolja su potvrda da Semberija inspiriše ljude da stvaraju. Hvala vam na koloritima naše ravnice i drugih krajeva koje ste prenijeli na platna i fotografije i tako učinili da svakodnevne prizore pored nas pogledamo drugim očima i uvjerimo se koliko su lijepi“, dodao je Petrović.

​Pokrovitelj manifestacije je Grad Bijeljina, a organizator Turistička organizacija Grada. Ovo je deseta kolonija po redu koja je u Banji Dvorovi okupila 26 slikara i dva fotografa iz gradova Republike Srpske i Srbije.