Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Podsticaj za 21 novog preduzetnika




U okviru „Programa korišćenja podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva - samozapošljavanje“, u Gradskoj upravi potpisani su Ugovori o dodjeli podsticajnih sredstava u funkciji samozapošljavanja preduzetnika u 2021. godini, u iznosu od po 6.190,40 konvertibilnih maraka, za 21 nezaposleno lice koje je pokrenulo vlastitu preduzetničku djelatnost.
 
- Pored ovog podsticaja samozapošljavanju, uskoro nas očekuje i pomoć samostalnim preduzetnicima, sa ciljem ublažavanja posljedica pandemije Korona virusa, koja će ukupno iznositi 200.000 konvertibilnih maraka. U prijedlogu budžeta za narednu godinu planiramo da predložimo izdvajanje više novca za podsticaj našoj privredi i otvaranju novih radnih mjesta. Želimo da stvorimo privredni ambijent u Gradu Bijeljina koji će podstaći, domaće i strane, investicije i povećanje zaposlenosti. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje ljudi i privredni razvoj dugoročno najisplativija investicija za naš grad - istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.
 
Ovaj Program je finansiran u okviru potrošačke jedinice Odjeljenja za privredu Gradske uprave Grada Bijeljina, na budžetskoj poziciji Podsticaj privrednicima po osnovu koncesionih naknada, i iznosi 130.000 konvertibilnih maraka.
 
- Kao mlad čovjek, odlučio sam da se bavim prodajom muške, ženske i dječije garderobe i otvorio sam butik u Bijeljini. Za razliku od mnogih mojih vršnjaka, želim da ostanem u svom gradu i da se ovdje ostvarim kao preduzetnik i ličnost. Ovaj podsticaj je velika pomoć na početku tog puta jer ću dobijeni novac iskoristiti za nabavku osnovne opreme i robe za prodaju - naglasio je jedan od preduzetnika koji su ostvarili pravo na podsticaj Bojan Lazić iz Bijeljine.
 
Željka Bobić i Darka Andrić iz Batkovića odlučile su se za otvaranje kozmetičkog salona. Ističu da će se truditi da postanu uspješne preduzetnice i da opravdaju podršku Gradske uprave.
 
- Ova podsticajna sredstva nam dosta znače jer nam omogućavaju da samostalno započnemo posao, zbog toga smo zahvalne gradonačelniku i Gradskoj upravi - dodale su mlade preduzetnice.