Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SNSD svojom neinformisanošću otežava unapređenje infrastrukture u mjesnim zajednicama


Gradska uprava Grada Bijeljina nije zagubila projekat asfaltiranja puta u dijelu Suvog Polja, odnosno, u zaseoku Zovac, kako tvrde pojedini odbornici i kandidati SNSD-a. 
Prva prijava za su asfaltiranje podnesena 7. marta 2010. godine, uz dostavljen projekat ovjeren od strane tadašnjeg Savjeta MZ Suvo Polje. Tada je projekat procijenjen na 50.000 konvertibilniih maraka, a Mjesna zajednica se obavezala da će, po principu sufinansiranja, obezbijediti polovinu sredstava, odnosno, 25.000 KM. Za asfaltiranje ove saobraćajnice bila je raspisana i javna nabavka, ali mještani nisu uspjeli da skupe svoj dio sredstava, pa projekat nije realizovan.
Po principu sufinansiranja sa mještanim, u Suvom Polju asfaltiran je niz puteva, tako da ova MZ nije zapostavljena prilikom planiranja izgradnje saobraćajne infrastrukture. 
Podsjećamo da se trenutno izgradnja putne infrastrukture sufinansira od strane Gradske uprave i mještana u omjeru 70-30 odsto. Preporučujemo odbornicima i kandidatima SNSD-a da prilikom posjeta mjesnim zajednicama mještanima objasne zašto su amandmanima u Skupštini grada Bijeljina umanjili budžetska sredstva namijenjena za asfaltiranje sa 1.8 miliona na 600.000 KM. A treba i da se zapitaju da li bi, da ta sredstva nisu umanjena, mogao da se asfaltira put u Zovcu.