Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Petrović: Grad Bijeljina nastavlja obnovu ambulanti porodične medicine


Foto: Gordana Perić Živanović

Gradonačelnik Ljubiša Petrović obišao je juče radove na prostoru oko ambulante porodične medicine u Majevičkoj ulici i tom prilikom rekao da će ambulante biti obnovljene u čak pet mjesnih zajednica. Vrijednost radova u ambulanti u Majevičkoj ulici iznosi 70.000 KM, a obuhvatiće ozelenjavanje dvorišta ambulante, postavljanje behaton ploča i klupa u dvorištu, kao i rekonstrukciju postojeće i postavljanje nove ograde, nakon čega će cjelokupan prostor ovog zdravstvenog objekta dobiti nov i savremen izgled.

Petrović je naglasio da je u sklopu javne nabavke za rekonstrukciju pet ambulanti iz budžeta Grada izdvojeno 143.000 KM. Osim ambulante u Majevičkoj, biće uređene i ambulante u Suvom Polju, Gornjem Crnjelovu, Velikoj Obarskoj i Brocu.

On je istakao da se sa ovakvim aktivnostima neće stati ni u budućnosti, jer je povećanje kvaliteta primarne zdravstvena zaštite imperativ.

- Nastavljamo dalje sa izvođenjem radova, odnosno, raspisivanjem javnih nabavki, a sredstva će biti usmjerena za radove na ambulanti u Amajlijama - najavio je Petrović.

Osvrnuvši se na probleme u pristupu zdravstvenim ustanovama koje imaju osobe sa invalidietom, rekao je da neke postojeće rampe, kao što je slučaj u ambulanti u Majevičkoj, nisu pogodne za upotrebu, te da to mora biti promijenjeno i to u toku trenutnih radova.