Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SAJAM „U BAŠTI NADE UVIJEK NEŠTO CVJETA“ PO TREĆI PUT UKRASIO BIJELjINU



​U Gradskom parku je danas otvoren treći po redu, dvodnevni Sajam cvijeća „U bašti nade uvijek nešto cvjeta“. Šaroliki ambijent izložbenog prostora, harmonijom su upotpunili učenici muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“.
 
Sajam je svečano otvorio Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu, ističući zadovoljstvo zbog činjenice da ovaj sajam prerasta u tradiciju koja oplemenjuje i krasi Grad Bijeljinu.
- Svjesna da za ovaj posao treba mnogo truda i strpljenja, ali i ljubavi, Gradska uprava neće propustiti priliku da afirmiše i ovu granu poljoprivrede. Po prvi put ćemo kroz Pravilnik o uslovima i načinima ostvarivanja prava na podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, pored svih drgih grana, sistemski podržati i proizvođače cvijeća i ukrasnog bilja, rekao je Vučković i dodao da smatra da bez stručnih savjeta nauke nema ni dobre i kvalitetne proizvodnje, pa će u poslijepodnevnim časovima prvog dana Sajma biti upriličena stručna predavanja dr Mirjane Ljubojević, dr Tijane Narandžić i mastera Milice Grubač, u neposrednoj blizini izložbenog prostora – u restoranu Gradski park, te pozvao sve zainteresovane da se pridruže.
 
Zdravko Mikić, zamjenik direktora Agrarnog fonda koji je suorganizator, kazao je da Semberija, osim što je poznata žitnica, pokazuje da ima afinitete ka uspješnom gajenju cvijeća i ukrasnog bilja, što se u budućnosti može pokazati korisnim za čitav ovaj kraj.

- Ove godine smo promijenili lokaciju Sajma i premjestili se u Gradski park kako bi sve bilo u skladu sa prirodom. Posebnu zahvalnost dugujemo kolegama sa „Zelene pijace“ i iz gradskog zelenila koji su uložili velike napore kako bi ovaj sajam danas izgledao ovako. Ove godine imamo 20 izlagača i nadamo se da će Sajam sljedeće godine poprimiti međunaredni karakter, ali najbitnije je da je ovo jedan od načina da podržimo našu, domaću proizvodnju - rekla je Helena Stojić, Referent za marketing i prodaju AD „Komunalac“.

Za najmlađe posjetioce sajma organizovane su radionica „Mali baštovani“ i predstava Pozorištanca „Maslačak“ koje su bile vrlo dobro posjećene. Organizatori Sajma će sutra, drugog sajamskog dana, najvještijim izlagačima dodijeliti tri nagrade za najljepši štand.