Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Petrovićeva opomena pred tužbu urodila plodom - sanacija puta u Batkoviću počela danas


 
Mještani Batkovića i drugi stanovnici Semberije koji koriste put L4 Bijeljina-Batković-Klis dugo muče muku zbog teških oštećenja na kolovozu koje izazivaju kamioni preduzeća „Integral inženjering“ uposleni na izgradnji auto-puta.

Osam mjeseci Grad Bijeljina je pokušavao da postigne dogovor sa izvođačem radova o sanaciji oštećenja na putu Bijeljina-Batković-Klis, ali postignute dogovore „Integral inženjering“ nije poštovao, a popravka se svela na popunjavanje udarnih asfaltnih rupa kamenim agregatom, umjesto asfaltnom masom. Ogorčeni mještani, ali i drugi građani Semberije, nedavnom blokadom ovog puta i zabranom prolaska kamionima „Integrala“ pokušali su da skrenu pažnju na katastrofalno stanje na terenu.

 
Kako je i poslije toga, uprkos obećanju od strane izvođača radova, stanje ostalo nepromijenjeno, Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem je bila dovedena pred stvršen čin - najavljeno je podnošenje tužbe protiv „Integral inženjeringa“ pred nadležnim sudom. Poslije posljednjeg apela na odgovorno ponašanje, koji je gradonačelnik Bijeljine uputio ovoj kompaniji, i davanja roka od najduže tri dana da radovi na sanaciji počnu, situacija na terenu počela je da se mijenja - popravka oštećenja asfaltnom masom na putu počela je danas, a radove na popravci kolovoza od jutros izvode ekipe preduzeća „Radiša“ DOO. 
 
- Nadležne službe će nastaviti da prate stanje duž ove saobraćajnice, kako se ne bi ponovila situacija da ovaj put postane praktično neprohodan - najavljeno je iz Gradske uprave.